אחת האמרות השגורות בפיהם של גימלאים שיצאו ממעגל העבודה היא – "אין לי זמן". הכיצד? הרי הם בפנסיה! בפועל – אין להם רגע דל. יותר ויותר גימלאים מוצאים עצמם מתרוצצים מטיול לטיול, חוגים, הרצאות ופעילויות העשרה, סרטים והצגות ועד לזמן איכות עם הנכדים. חלק מהגימלאים אף לוקחים חלק פעיל בסיוע בגידול הנכדים באופן פעיל כדי לסייע לילדיהם לחסוך בהוצאות.
גימלאים אז והיום
רבות דובר על כך שהגמלאים היום הם לא הגימלאים של פעם… בעבר המילה "גימלאים" העלתה אסוציאציות של סבתא הישובה על כיסא נדנדה ועסוקה בסריגה, זקן הממתין שצעיר יפנה לו מקום באוטובוס או תור עמוס זקנים בקופת חולים. הקשר בין אסוציאציות אלו ובין הומור הוא מקרי בהחלט. בעידן שלנו, עידן האנטיאייג'ינג, עידן שבו גיל הפנסיה הוארך ואנשים בני 60 רק מתחילים לחיות את "החיים הטובים", בעידן זה, הגימלאים הפכו לצרכנים של הומור, פעילויות ותרבות פנאי מכל הסוגים.
סטנדאפ לגיל השלישי- סיפור אהבה
כאמור גימלאים משתתפים כיום בארועי תרבות באופן שוטף אולם נראה כי מופעי הסטנדאפ לגיל השלישי הפכו ללהיט .אם בעבר ציבור הגימלאים היה צרכן מסורתי של אירועי תרבות בנוסח קונצרט והצגה שמגיעים למרכז הקהילתי השכונתי, כיום הגימלאים מתמצאים במדיה החברתית, גולשים באינטרנט ומחוברים לתכני התרבות העדכניים ביותר. כך הפכו הגימלאים לקהל אוהד של מופעי בידור וסטנדאפ, בין אם כקהל המגיע לראות מופעי סטנדאפ הפתוחים לקהל הרחב ובין אם מדובר במופע סטנדאפ שהוזמן באמצעות מועדוני גימלאים, בתי דיור מוגן, והתאגדויות חברתיות שונות של גימלאים כגון גימלאי ארגונים המצויים בקשר מתמיד עם העובדים שפרשו. כמו כן, ישנן קבוצות חברתיות עצמאיות של גימלאים הנפגשים באופן קבוע כגון חוגי בית, קבוצות גימלאים שהכירו ברשת החברתית ועוד.
קבוצות אלו ואחרות מזמינות מופעי סטנדאפ לגימלאים לעיתים באופן שוטף ולעיתים סביב חגים ומועדים כגון: הרמת כוסית לחג, מסיבת סוף שנה ועוד. מופע סטנדאפ כזה לרוב משלב תכנים כגון: זוגיות, הורות, עולם העבודה ואקטואליה. רצוי כמובן שאומן הסטנדאפ ישלב גם נושאים הקשורים לעולם התוכן של הגימלאים כגון: סבתאות וסבאות בעידן החדש, היפוכונדרייה, זוגיות לאחר הפרישה מהעבודה של בני הזוג ואפילו מיניות בגיל השלישי. השילוב בין תכנים הקשורים לעולם הגימלאים ובין מופע מובנה ואינטראקציה עם הקהל, יוצר מופע מצחיק ובלתי נשכח. האווירה הטובה במופע נוצרת בשל ההתייחסות הקומית וההומוריסטית לנושאים שלעיתים לא פשוט לשוחח עליהם כגון: זקנה, אובדן זיכרון והשחיקה בזוגיות לאחר שנים רבות של נישואין. המופע מקליל את ההתייחסות לנושאים אלו, מאפשר לצחוק עליהם ולהביט עליהם בסלחנות. באופן זה, המשתתפים מזדהים ומאפשרים לעצמם לצחוק מכל הלב על כל נושא אפשרי. כאשר גמלאים לוקחים חלק במופע סטנדאפ הם חשים חיוניים, מחוברים ל"כאןי ועכשיו" ואפילו מרשים לעצמם להשתטות.
כיצד לבחור מופע סטנדאפ לגיל השלישי?
חשוב מאוד שהסטנדאפיסט הנבחר יבין ויכיר את עולם התוכן המעניין גימלאים. על כן, נראה כי סטנדאפיסט בן 25 פחות יתאים לאירוע של גמלאים. יש לציין שעל הסטנדאפיסט לברר האם יש רגישויות שונות בקרב הקבוצה אותם עליו לקחת בחשבון כגון אלמנות, בעיות שמיעה וראיה ועוד..