חודש פברואר הגיע, ומכל עבר מתחילים לשמוע על "יום המשפחה". אם אתם הורים לילדים בגן או בבית ספר, קרוב לוודאי שאפילו תוזמנו לחגיגה במיוחד לכבוד האירוע. אם אתם סבים וסבתות, תקבלו ברכות מהנכדים ואין סיכוי שתפתחו טלוויזיה מבלי לשמוע אייטם אחד או שניים על "יום המשפחה".
בשנים האחרונות הפך "יום האם" ל"יום המשפחה" משום שאט אט נוספו משפחות מסוג חדש כמו משפחות יחידניות, חד הוריות, משפחות להט"ביות ועוד סוגים שונים של משפחות מגוונות. על כן, הוחלט להסב את "יום האם" ל"יום המשפחה", דבר שהרגיז לא מעט אימהות… השירים התחלפו מ"אמא יקרה לי" לשירים בנוסח "זה התחיל בשני הורים, עליזים….", ובסך הכל מדובר ביום שכולנו אוהבים, בין אם בגרסתו הקודמת או בגרסתו כיום.
ציון יום המשפחה במסגרות החינוך – לא רק לילדים
מעבר לחגיגות במסגרות החינוך השונות, מדובר במועד המעניק הזדמנות לחגוג במסיבות ייעודיות למבוגרים בכדי לציין אירוע זה. עוד ועוד קבוצות הורים מתאגדות יחדיו לקראת המועד, עם המורה או הגננת או בלעדיהן ועורכות ערב חברתי ללא הילדים. לעיתים זו יוזמה של הגננת או המורה. לערב כזה יש מספר מטרות. אחת המטרות היא גיבוש בין ההורים, או לעיתים רק האימהות. ההורים החולקים אותם קשיים, שותפים לאותן חוויות, נעזרים זה בזה ומזדהים זה עם זה. לרוב יש להם קבוצת ווטצאפ משותפת בה עולים כל הנושאים הקשורים לגידול הילדים והמפגש הזה הוא הזדמנות לצאת מהמרחב של הווטצאפ, לשוחח פנים מול פנים וליצור חברויות חדשות. כמו כן, במידה והגננת או המורה משתתפת, המפגש מעניק הזדמנות להכיר את הדמות המחנכת בסיטואציה חברתית משוחררת ונינוחה, שלא במסגרת מוגבלת ולחוצה כמו אסיפת הורים. המורה או הגננת לומדת להכיר אישית את ההורים, דבר שיסייע לה גם בעבודתה מול הילדים עצמם.
לא רק מסגרות חינוך מציינים את יום המשפחה
לאחרונה גם מרכזים קהילתיים, ספריות, ישובים, מקומות עבודה וועדי עובדים רבים אימצו את "יום המשפחה" כמועד שראוי לחגוג אותו, ומארגנים ערבים חברתיים פתוחים לקהילה שלהם. המטרה היא לחזק ערכים כגון לכידות, כבוד הדדי, אהבה, תמיכה, סולידריות, עזרה הדדית וערכים נוספים שהם חלק בלתי נפרד מערכי משפחה, מכל סוג שהוא.
למה להזמין מופע סטנדאפ ליום המשפחה?
בין אם מדובר באירוע ל"יום המשפחה" שארגנו הורים לכיתה של ילדיהם או באירוע הפתוח לקהל הרחב, מופע סטנדאפ הוא הפעילות המבוקשת ביותר והסיבה לכך ברורה. מעבר לרצון של כל התארגנות חברתית לצחוק, להפיג מתחים ולצאת מהשגרה, הרי שמופע סטנדאפ בהגדרתו עוסק הלכה למעשה בחיי משפחה, גידול לילדים, זוגיות, הקשר עם סבא וסבתא, חמות וכלה, וכל הנושאים המשפחתיים המעסיקים אותו יום יום. לא פעם אנו מוצאים עצמנו מקטרים ברשתות החברתיות על החוגים לילדים, שיעורי הבית, המטלות בבית הספר, ההתערבות של הסבתא בגידול הילדים, באיזו משפחה נחגוג את החג הבא – אצלי או אצלו?, מה נקנה לחמות ליום ההולדת ומי יסיע את הילדים למסגרות השונות… נושאים אלו הם חומר ביד היוצר עבור כל סטנדאפיסט העושה מהם "מטעמים". במופע סטנדאפ נשמע לרוב על סיטואציות שכולנו מכירים, רק הפעם במבט משועשע שגורם לכולנו להתגלגל מצחוק מתוך הזדהות. לרוב, החלקים המדברים על חיי המשפחה הם הרגעים המצחיקים ביותר במופעי הסטנדאפ. אמן סטנדאפ יצור אינטראקציה עם הקהל סביב נושאים אלו, דבר שיביא לסיטואציות קומיות ולאלתורים בלתי נשכחים.
הצחוק במופע סטנדאפ גורם לנו להתבונן על הסיטואציות המשפחתיות הכי מכעיסות בקריצה ובמבט סלחני. כאשר אנו מביטים על הקהל הצוחק על אותן סיטואציות בדיוק, אנו מבינים שאנחנו לא לבד… כולם חולקים את אותם קשיים אלא שבמופע סטנדאפ ניתנת לנו האפשרות לצחוק עליהן, כשהמסר העובר בדרך כלל הוא: "אם תיקחו הכל בקלות, זה יעבור יותר מהר… "אירועי יום המשפחה", אם כן, הם אירועים בהם מומלץ לשלב מופע סטנדאפ יותר מכל פעילות אחרת ובמיוחד אם המשתתפים בקבוצה אינם מכירים לעומק זה את זה. ההשתתפות במופע לא דורשת פעילות אקטיבית או הפעלה שלעיתים קשה לקחת בה חלק במידה ומדובר באנשים ללא היכרות מוקדמת. כמו כן, רצוי לבקש מהסטנדאפיסט הנבחר המלצות מקבוצות שהופיע מולם כדי לקבל רושם על המופע.