עשרת כללי הזהב להזמנת מופע סטנדאפ לארועים וימי הולדת
מתכננים יום הולדת? ארוע חברה? כולם מתרגשים ומישהו מעלה את הרעיון: "בואו נזמין סטנדאפ!!".
רעיון מקסים אך בטרם תזמינו , יש מספר נושאים שכדאי לבדוק כדי שהארוע יהיה בדיוק כפי שרציתם! להלן עשרת כללי הזהב :
- כלל ראשון ואולי החשוב ביותר- הכירו את הקהל בטרם תזמינו מופע! מיהו הקהל? מהם הגילאים? האם יש הכירות מוקדמת בין האנשים? האם יש גברים ונשים בקהל? דתיים? חילוניים? בני דתות שונות? האם יש רגישות מסוימת( הורים שכולים, אלמנות וכו')…את כל המידע הזה יש לספק לסטנדאפיסט/ית. לדוגמא, לבני 60 ומעלה, לא יהיה נכון להזמין סטנדאפיסט בן 25 מאחר ועולמות התוכן שונים . קהל דתי יקפיד שלא יהיו תכנים בעלי אופי פרובקטיבי בפרט כאשר מדובר בארוע מעורב בין נשים וגברים. קהל דתי, אם בחר בסטנדאפיסטית, חייב לברר למשל האם חלק מן המופע כולל שירה וריקוד, שכן הדבר עלול לעורר בעיה. במידה ואין הכירות מוקדמת בין המשתתפים, מופע שנשען על אינטראקציה עם הקהל עלול להיות בעייתי במידה ולא יהיה שיתוף פעולה או שמא מדובר בקהל סגור ומופנם. במקרה כזה כדאי לעשות פעילות מוקדמת לפני המופע ( אוכל, ברכות, מצגת הקשורה לארוע) וזאת בכדי ליצור קירבה מינימאלית בין המשתתפים. בארוע חברה, או בארוע אותו ארגן ועד עובדים, יש לברר האם העובדים מגיעים עם בני ובנות הזוג. לעיתים בארועים בהשתתפות בני משפחת העובדים, העובדים פחות ישתפו פעולה מאשר בארוע בו הם נמצאים עם חבריהם לעבודה . לעיתים, דווקא בארוע חברה, העובדים מרשים לעצמם פחות להשתטות שמא "יפגע" מעמדם בעיני חבריהם. במידה ומדובר בארוע משפחתי שבו משתתפים גם ילדים קטנים כדאי לבדוק האם התכנים מתאימים והאם יש מבוגר שישמש אחראי על הילדים בעת המופע. לרוב, ילדים ישתעממו ממופע למבוגרים. כלל בסיסי הוא- מופע למבוגרים , גם אם אין בו תכנים שאינם הולמים, נועד לבדר מבוגרים. הסטנדאפיסט/ית חייב/ת להיות מודע/ת לכל האלמנטים הללו ולדעת להתאים עצמו לקהל. גלו אחריות ושתפו במידע זה. במידה ולא נשאלתם שאלות ע"י האומן בנוגע להרכב הקהל, הדבר עלול להצביע על אומן לא מנוסה.
- הכירו את המוצר- מופע סטנדאפ איננו הפעלה ואיננו הרצאה! סטנדאפיסט הוא אומן. לרוב מדובר באנשי במה, שחקנים וקומיקאים. מאחורי המופע יש כותבים, בימאים ואנשי תוכן. ישנם סטנדאפיסטים המופעים הן על במות גדולות והן בארועים קטנים וסגורים לקהל הרחב כגון ימי הולדת וארועים לועדי עובדים. יש מפורסמים יותר או פחות. ההבדל בין מופע להפעלה הוא שהפעלה תלויה לרוב בשיתוף הפעולה של הקהל. ככל שמספר המשתתפים קטן יותר התלות גדולה יותר. מפעיל מכל סוג שהוא (משחקי חברה, נומרולוג, גרפולוג, יוגה צחוק ועוד…), לא יוכל לעבוד ללא שיתוף פעולה אקטיבי ומלא ככל שניתן של המשתתפים. אומן לא זקוק בהכרח לקהל אקטיבי כדי לקיים את המופע- גם אם מדובר בקהל פאסיבי הוא יצחק ויהנה כמו קהל אקטיבי. מפעיל , ככל שיהיה מצחיק ויספר בדיחות, איננו אומן. במידה ומדובר בקהל שאין לו הכירות מוקדמת ושאיננו מעוניין להיות מופעל- מופע סטנדאפ הוא מוצר מושלם עבורו. ישנם מופעי סטנדאפ המשלבים השתתפות קהל ויש לבדוק האם האומן יודע להתאים את עצמו לצורכי הקהל במובן זה.
- סטנדאפ בהתאמה אישית – לעיתים מבקש הלקוח שהאומן יכתוב קטעי הומור מובנים על החוגגים מתוך מידע שיקבל מראש. תגובות הקהל חלוקות על מופעים מסוג זה. אין לדעת כיצד יגיבו החוגגים כאשר ישמעו קטעי הומור אודותיהם ולעיתים הדבר עלול לגרום לאי נעימות. כך למשל עלול למצוא עצמו מנהל עבודה או עובד מסוים, במרכז קטע סטנדאפ וזאת למורת רוחם. ישנם אומנים המתמחים בהומור מסוג זה ויש לברר עימם מהו אופי המופע ועד כמה חלקים אלו הם חלק מן המופע הכולל.
- משך המופע – בדרך כלל אומן בידור מופיע על במות במשך כשעה או יותר. לא תמיד נכון בארוע יום הולדת או ארוע שבו תוכנית גדושה, להזמין מופע של שעה. משך הזמן המומלץ ביותר למופיע בארוע שבו מוזיקה, אוכל, מצגות, ברכות, הוא כ-45-50 דקות.
- צורת ישיבת הקהל – בניגוד למופעי שירה, בהם הקהל יכול לשבת בפיזור או סביב שולחנות, מומלץ מאוד כי במופע סטנדאפ הקהל יהיה ישוב מול האומן ללא שולחנות חוצצים כדי למרכז את האנרגיה ותשומת הלב הן של האומן והן של הקהל. ישיבה סביב שולחנות מסיחה את הדעת. על השולחנות ישנם גירויים כגון אוכל ופלאפונים ולעיתים אומן מוצא עצמו נאבק על תשומת הלב של הקהל בגין אותן הסחות דעת. גם אם לא מדובר באולם תיאטרון, ניתן לארגן ישיבה קרובה לאומן בשורת כסאות, בין אם מדובר במסעדה, אולם ארועים או אפילו ארוע ביתי. סיכויי ההצלחה של מופע סטנדאפ כשהקהל ישוב מול האומן עולים לעין ערוך. כמו כן, יש לספק לאומן תנאים טכניים למופע- חשמל, חניה, מקום להתארגנות וזאת בהתאם לצרכי המופע.
- ציוד הגברה למופע – לרוב אומנים מגיעים לארועים קטנים מגובים בציוד הגברה ובארועים גדולים יותר זקוקים לציוד הגברה אחר . יש לבדוק האם האומן מגיע מצויד והאם הציוד מתאים לכמות המשתתפים בארוע.
- המלצות – כדאי ורצוי לבקש המלצות מקולגות או אנשים שהזמינו את המופע. מומלץ לשוחח לפחות עם שני ממליצים. לעיתים הלקוח צופה בקטע מן המופע ביוטיוב אך יש לזכור שמדובר במספר דקות. רק שיחה עם ממליצים תוכל לסבר את האוזן ולתת תמונה כוללת. לעיתים ישנם לקוחות המבקשים להגיע לראות ארוע בטרם יזמינו. כאשר מדובר ביום הולדת הדבר איננו מקובל מאחר והמופע מותאם אנרגטית לקהל בארוע או ביום ההולדת. יש לזכור, כי גם אם צפיתם במופע עליכם לודא שהתוכן מתאים לקהל שלכם על פי כל הפרמטרים שהוצגו לעיל.
- עלות מופע – מופע סטנדאפ לרוב יעלה יותר מאשר הפעלה או הרצאה. תמחור כולל עלות המופע, נסיעה, ציוד הגברה, המוניטין של האומן, מספר המשתתפים ועוד…אומן מפורסם לרוב יתומחר כיקר יותר מאומן מתחיל, מופע ליום הולדת לכ-20 משתתפים אינו מתומחר כמו מופע לועד עובדים בו משתתפים כ- 200 עובדים. מופע באזורים מרוחקים לרוב יעלה יותר בפרט אם הדבר כרוך בשהיית לילה של האומן.
- תנאי תשלום וסגירת מופע – אנא ודאו בכתב את יום המופע, שעת המופע והמחיר שסוכם למען הסדר הטוב! לשריין אומן אין פירושו שהמופע נסגר. שריון משמעו שהאומן משריין את המועד אך אם לא סוכמו הדברים בכתב , הארוע אינו סגור.
- מצב רוח – לכאורה, ברור כי קהל מגיע עם מצב רוח טוב ובמטרה להנות. אך בפועל, לעיתים ישנם גורמים המשפיעים על הצלחת הארוע: מצב בטחוני, יחסים מעורערים בין החוגגים, מחלוקת בין המארחים על סוג ואופן הפעילות ועוד…בארוע חברה למשל, מנהל שינאם לפני המופע ויטיף לעובדים יחבל באופן ישיר בארוע ויוריד את מצב הרוח. בואו מגויסים אל הארוע עם מצב רוח מעולה !
ענת אביעד, סטנדאפיסטית וקומיקאית תשמח לשוחח אתכם, לייעץ לקראת הארוע הבא שלכם!